Συμβουλευτικά Σεμινάρια

Τα σεμινάρια στη «γραμμή» ξεπερνάνε τη μορφή της κλασικής εισήγησης χωρίς πρακτική εφαρμογή, αλλά μετατρέπονται σε «συντροφιά» με δυναμική επίλυσης.

Πρόκειται για προγραμματισμένες δίωρες παρουσιάσεις. Οργανώνονται βάση των ερωτημάτων που καταθέτουν τα μέλη στη «γραμμή» κατά την έναρξη κάθε σεζόν και αφορούν στους σύγχρονους προβληματισμούς των ενηλίκων σε σχέση με τα παιδιά και την οικογένεια τους γενικότερα.

Οι ερωτήσεις αξιολογούνται, συνδυάζονται και ομαδοποιούνται, με στόχο να αποτελέσουν κοινό τόπο ενδιαφέροντος. Τα θέματα ιεραρχούνται σύμφωνα με την συχνότητα επανάληψής τους και τελικά διαμορφώνουν το ετήσιο πρόγραμμα εισηγήσεων.

Photo Η «γραμμή» προκειμένου να εξασφαλίσει τις κατάλληλες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, σε όποια κατηγορία και αν αυτές ανήκουν, φιλοξενεί ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων (γιατρούς, λογοπαιδικούς, ειδικούς προσχολικής και σχολικής αγωγής κ.α.)

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε πλαίσιο φιλικό προς τις ανάγκες μας. Με τη βοήθεια έντυπου υλικού αλλά και σύγχρονων οπτικο-ακουστικών μέσων επιτυγχάνεται η κατανόηση της θέσης του ειδικού ακόμη και από τον πιο ανυποψίαστο ακροατή.

Η «γραμμή» καινοτομεί δίνοντας για πρώτη φορά το βήμα των εισηγήσεων σε παιδιά δημοτικού!

Αποτελεί πλέον θεσμό, το τελευταίο σεμινάριο της χρονιάς να βασίζεται σε εισηγήσεις παιδιών που με την έγγραφη συναίνεση των κηδεμόνων τους επιλέγουν, οργανώνουν και παρουσιάζουν τα θέματα που έχουν αναλυθεί στα προηγούμενα σεμινάρια μέσα από τη δική τους ιδιαίτερη ματιά. Αποτελεί πραγματική αποκάλυψη η ευκαιρία που δίνουν στους «μεγάλους» να διδαχθούν απ΄τους «μικρούς».